Frågor och svar om menstruation

25 Feb 2007, 10:00 106
Tjej, 16 år
Question


Jag har fått bruna flytningar i slutet av min mens den här månaden. Det är lite flytningar och luktar lite konstigt. jag har haft oregelbunden mens sedan jag fick den när jag var fjorton men nu börjar den bli normal..... Jag är oskuld så det kan inte vara en könsjukdom. Vad är det för något tror ni? Och går det att "fixa" utan att gå till ungdomsmottagningen eller liknande?

Svar

Eftersom du är oskuld så är risken för infektioner inte så stor. Det kan förstås vara bakterieinf. eller svamp. Du har väl inte glömt en tampong kvar? Om så är fallet, så ta bort den omgående.
Annars tycker jag du ska avvakta några dagar - 1vecka om det fortsätter med illaluktande flytningar så bör du söka hjälp. Du kan vända dig till ungdomsmott, för undersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar