Frågor och svar om kondom

25 Feb 2007, 19:00 279
Annat, 0 år
Question


Hej!
Ofta när jag har sex med min pojkvän händer det att kondomen glider av. Inte hela vägen, utan den sitter kvar på halva eller en tredjedel av penisen.
Finns det stor risk att jag blir gravid när det blir så? Jag blir väldigt nervös av det och det kan hända att jag inte vill ha sex för att jag oroar mig så mkt.
Tcksam för svar.

Svar

Jag tycker att din pojkvän ska använda en annan modell av kondom, det verkar som om kondomen är lite för stor. Vänd er till ungdomsmottagningen där kan ni köpa eller få, lite olika modeller att testa hemma.
För det är klart att det finns en graviditetsrisk om kondomen inte sitter på ordentligt.
Efter att din kille haft utlösning och ska dra ut penisen ur slidan, så ska han hålla med handen kring penisen och över kondomen så att den inte glider av.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar