Frågor och svar om svampinfektion

25 Feb 2007, 20:00 282
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har denna vinter haft stora problem med svamp då jag också ätit mycket antibiotika mot halsluss. Svampinfektionen har och är otroligt intevsiv och har varit det i snudd på 3 månader snart. Har varit hos en gynekolog och fått behandling 1 gång som ej fungerade, då gick jag en gång till och fick ett annat recept som jag började med idag. Har jag tur blir det bättre efter ett par dagar sa barnmorskan. Min fråga är om det kan bli värre om jag har sex när det precis blivit bra? Även om jag använder glidmedel? Bör jag vänta med det ytterligare? Har inte kunnat ha sex på 3 månader pga svampinfektionen.
Tacksam för svar, vääldigt snart, eftersom det är aktuellt nu snart (förhoppningsvis)!

Svar

Om du har haft besvär med svampinfektioner så pass länge, så är du troligen ganska skör i slemhinnorna. Men du får testa och se hur det går att ha sex, använd kondom + glidmedel. Om det gör ont under samlaget så tycker jag att ni ska avbryta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar