Frågor och svar om syskon

26 Feb 2007, 10:00 115
Annat, 0 år
Question


Heej :)

Jag vet inte va fan jag ska göraa !! Jag befinner mig i en jäkla dålig sits nu, det är nämligen såatt jag och min syster bråkar precis hela tiden!! Om allt! Vi kallar varandra saker hela tiden å jag vet inte vad jag ska göra :/ Ibland har jag förasökt att locka frma den där mysiga systerrelationen vi hade innan men hon e såååå anti till det! Det känns som om hon inte känner mig längre. Jag fattar inte varför jag jämt går omkring å stör mi gpå henne. Men det är aldrig jag som börjar å kalla henne något, utan för det mesta kan hon bara gå fram å säga: Du tror du är så jäkla klok å smart. Men det är du inte hahaa...Du är en omogen liten nolla och fjant " Klart som fan att man blir arg å ibland säger tillbaka!! Jag vet att jag svär väldigt mycket men just nu känner jag mig så jäkla arg. Och alltid när min bästis är här försöker hon alltid prata med henne själv å skrattar å igonerear när jag försöker liksom visa att jag också finns. Jag har svårt att känna kärlek till henne när hon gör så. Eller så kanske jag tänker för mycket på allt. Jag vet inte. Men hon behandlar mig såå respektlöst å försöker alltid vara bättre än mig på ALLT.

vad ska jag göra!?!?!?!?
'
jag skulle UPPSKATTA ett svar:P
//tack på för hand

Svar

Hej!
Din situation med din syster låter jobbig!
Du skriver inte om hon är äldre eller yngre än du, men det låter som om hon är yngre.
Kanhända känner hon sig utanför, och liksom du, vill ha kontakt men inte vet hur hon ska bära sig åt. Därav "påhoppen".
Pröva med att ändra dina svar tillbaks, dvs. utan anklagelser. Det kan vara svårt, men att ändra sig själv kan få andra att ändra sig.
Du skriver att du vill att ni ska få det sådär "mysigt" igen. Har du sagt det till henne?
Att prata med henne är den bästa vägen att få henne att förstå hur du känner, och vad du vill. Förmodligen känner hon samma sak.
Tala om hur du KÄNNER och vad du ÖNSKAR!
Det kan hon inte ifrågasätta,det blir ingen anklagelse. Då kan hon lyssna på dig med respekt!
Fungerar inte det heller,prata med dina föräldrar och tag deras hjälp med att medla, men INTE för att döma!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar