Frågor och svar om självmordstankar

26 Feb 2007, 11:00 139
Annat, 0 år
Question


Hej
Har går och gråter för jemnan nu för jag oroar mig för saker som te´x att mina föräldrar ska dö. för så fort det blir lugnt och tankarna dyker upp i huvudet så börjar jag att gråta. Jag pratar med skol sköterskan flera ggr i veckan men det kommer endå tillbaka. och det käns som om mina föreldrar bara ignorerar mitt problem. Detta börjar nu gå ut över mitt skol arbete. Det käns som om det bara vore bättre om jag tog livet av mig.
cad ska jag göra för att bli av med det eller kanske tänka på det mindre.

Svar

Hej!
Du behöver kärlek och någon att tala med!
Du skriver att din föräldrar ignorerar dig. Har de insett allvaret i ditt problem och hur det påverkar dig?
Du verkar ha en bra kontakt med din skolsköterska. Jag tycker du ska be henne kontakta dina föräldrar för ett samtal tillsammans med henne, där du kan förklara hur då mår och vad du oroar dig för!
Kanhända behöver dina föräldrar "väckas" för att inse ditt behov av kärlek och stöd för att hjälpa dig igenom din jobbiga period!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar