Frågor och svar om Ångest

26 Feb 2007, 12:00 120
Annat, 0 år
Question


Hej, jag vet inte riktigt vem jag ska vända mig till om det här, har pratat med mamma men jag tror inte hon förstod hur jag kände det. Men såhär är problemet: min hjärna är helt knäpp helt enkelt. Nu på sista tiden får jag plötsligt tankar om att jag är psykisk sjuk och allt jag gör egentligen inte händer, att jag egentligen är inspärrad på något dårsjukhus och sen bara fortsätter tankarna värre o värre tills jag nästan får panik känns det som. Och jag får som mindre minnesluckor när allt bara är väldigt disigt. Kan helt plötsligt "vakna till" och ligga på stå i köket istället för att vara i vardagsrummet o kolla på tv t.ex.
Allt det här är faktiskt väldigt jobbigt och jag fattar inte varför det har blivit så. Jag har aldrig förut haft problem elr vad man ska säga ..
Jag kanske bara är väldigt trött, men det är jobbigt iaf =/

Svar

Hej!
Jag läser att du känner en oro för dina tankar , att du tror att du har en psykiskt sjuk, och att allt du gör känns overkligt.
Att bära på en sådan oro kan trissa tankarna ännu mer och till slut en sorts panik för vad som håller på att hända.
För att få slut på din oro,tycker jag , att du ska vända dig till din skolkurator för att berätta hur du upplever dina tankar.
Du kan även vända dig till BUP(En barn o undomsmottagning inom psykiatri)Fråga dina föräldrar om hjälp att söka upp detta.
Där kan du få en förklaring, stöd och hjälp för att komma ur dina tankar som påverkar och skrämmer dig.!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar