Frågor och svar om kompisrelationer

26 Feb 2007, 12:00 104
Annat, 0 år
Question


hejsan.
jag har en kompis som tycker att hon är själv är jätteful! hon säger varje dag i skolan ' ååh, jag mår dåligt för jag är så ful och alla är så jävla fina och blablabla ' jag orkar inte höra det där. det är så jävla jobbigt, jag har försökt peppa henne men hon tar inte åt sig av det.
men också ibland när hon tillexempel har klippt sig, så vänder allt helt plötsligt. EN DAG det vill säga, då tycker hon att hon är jätte fin, men då är det också jobbigt för mig, för då blir hon plötsligt jätteglad, och har värsta självförtroendet och då känner jag mig underlägsen eller att man inte spelar någon roll. just den dagen, sen nästa dag så har hon dåligt självförtroende återigen.
Antagligen mår hon jättedåligt, eller så mår hon för bra, och tror hon är värsta snygg och så, och tycker att hon är mycket finare än mig.
känns inte bra. hur ska jag göra för att hon ska kunna känna sig fin utan att "skryta om det" ?
Lättsamt att få svar / en trött vän

Svar

Hej!
Att ha sjävförtroende är något de flesta önskar sig. Och det är just det det handlar om,nämligen att tro på sig själv och lita på sin egen förmåga.
Förmodligen känner sig din kompis osäker och behöver höra från dig att hon är fin, men även för att kunna lita på att det är sant.
Tala om för din kompis att du tycker att hon är fin och att du verkligen menar det. Tala om att du inte gillar att hon skryter om det och hur det påverkar dig!
Markera också nu att du tycker att det börjar bli jobbigt att hela tiden behöva säga det till henne.
Bra att du orkar bry dig om din vän, trots att du är trött!!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar