Frågor och svar om svampinfektion

1 Mar 2007, 20:00 170
Tjej, 17 år
Question


För en vecka sedan fick jag svamp i unerlivet tror jag, alla symptom stämde väldigt bra och så. Men jag läste på internet att man skulle låta bli att klia och sova utan trosor och så och nu känns det bättre men problemen är fortfarande inte borta. Jag vill gärna bli av med det så fort som möjligt så jag tänkte behandla med canesten men jag undrar bara om man kan göra det även om det redan börjat bli bättre? Det känns liksom som att detkommer inte försvinna helt om jag inte behandlar men det känns ju liksom bättre än det gjorde de första dagarna. Tycker du att jag ska behandla eller vänta och se om det går över av sig själv? Jag vill helst bli av med det direkt och inte vänta..

Svar

Om du upplever att det besvärar dig mycket med klådan i underlivet så kan du använda Canesten eller Pevaryl. Kroppen har en självläkande förmåga men ibland kan det kännas lite för jobbigt att vänta på detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar