Frågor och svar om sex

7 Mar 2007, 17:00 125
Tjej, 16 år
Question


Hej hej jag e en 16 arig tjej som forlorade min oskuld for 3 veckor sen. Det gjorde inte ont eller natt sant. men han kundde inte fa in den nar vi skulle gora det bakifran han sa att det var for att jag var for lang.. hade han ratt?? och vi gjorde det med kondom men sen hade vi ingen kvar och vi bada var sugna men han fick inte in den.. kan jag ha blivit smittad med nat anda? det kliar inte men for nan dag sen sa gjorde det jatte ont nar jag kissade och lite efter det med men det har gatt over.. betyder det att jag maste ga till en gynekolog?? Tack!

Svar

Slidans muskler kan ibland spänna sig. Särskilt om det smärtar dig när han ska föra in sin penis. Det behövs troligen ett förspel så att din kropp är mera beredd för samlaget. Viktigt att använda kondom för graviditetsskydd och infektionsskydd.
Att det känns ömt och svider lite när du kissar kan vara bara efter samlaget efter den friktionen, att slemhinnorna är lite irriterade. Men fortsätter det i flera dagar bör du söka på ungdomsmottagningen för ev. kontroll av klamydia och urinodling. Annars behöver du inte undersökas, ev. endast för klamydiatest(urinprov) - båda två!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar