Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

7 Mar 2007, 17:00 1014
Tjej, 16 år
Question


tjenis , Då jag sticker in mitt finger ca 5 cm in i slidan känner jag en knöl som är lite skrovlig på toppen. jag har läst lite vad andra har frågat och har förstått att det förmodligen är livmoderertappen men dem andra beskriver den som att den sitter 10 cm in ( eller mer ) . jag bekymmrar mig för om jag kommer få problem att ha sex eftersom den sitter så långt ut tex om jag skulle kunna skada limodershinnan? Tacksam för svar.

Svar

Det är inga problem att ha sex vare sig livmodertappen är 5 eller 10 cm in i slidan. Den skadas inte. Men om du är orolig för hur du ser ut i underlivet så kan du vända dig till barmorska på ungdomsmott. för undersökning så att du slipper oro dig för din anatomi.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar