Frågor och svar om depression

8 Mar 2007, 10:00 89
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en 16 årig tjej som har varit depremerad över ett halvår. Jag är jättesteressad över skolan och trivs överhuvudtaget inte i min klass. Jag mår jättedåligt! Och klarar snart inte mer... Jag berätter allt för mina föreldrar ...men dom har ändå svårt att hjälpa mig!
Jag är nere hela tiden och är alltid nära till gråten..bara om någon frågar hur det är med mig, börjar jag gråta. Mina kompisar sviker mej och låsas ändå som allt är bra, dom vill inte se att jag mår dåligt.
Pga allt det här får jag spänningeshuvudvärk, och har alltid konstant, nästen migränliknande huvudvärk. Jag går hos sjukgymnast för det, men det kommer alltid tillbaka.

Min fråga är vad jag ska vända mig. Jag hade tänkt att gå till ungdomsmotageningen, för jag kan inte känna såhär längre! Min andra fråga är vad jag kän göra som person för att må bättre. Jag behöver verkligen HJÄLP! Ingen tycks förstå mig....

Svar

Hej!
Din situation låter jobbig och som du skriver,behöver du få hjälp.Du skriver att du inte trivs i din klass och att du är stressad över skolan.
Har du talat med någon lärare om detta? Säkert har du en lärare du tycker bra om, tala med honom eller henne om ditt problem i klassen. Kanske finns det möjlighet för dig att byta klass?
Du skriver att du känner dig stressad över skolan, och jag tolkar det som att du menar skolarbetet.
Om det gäller det, ditt skolarbete, kan du söka hjälp hos din studievägledare eller hos din handledare.Där kan du få hjälp med en översikt och planering av detta.Genom en översikt och planering kan du undvika den stress du känner.
Vad beträffar din depression, bör du följa din tanke att uppsöka BUP(barn och ungdomsmottagningen inom psykiatri) eller ta kontakt med din skolkurator.
Dessa personer kan hjälpa dig, sök upp dem! Försök att tala med dina föräldrar. Det är bra att ha någon sin närhet som man kan prata med eller som bara finns, när man mår som sämst.
Därigenom tar du bäst hand om dig själv!!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar