Frågor och svar om menstruation

18 Mar 2007, 19:00 245
Annat, 0 år
Question


Hej! Igår fick jag min mens, och märkte det när jag var hemma hos en kompis. Hon lät mig därför låna tampong av henne, och jag tänkte inte mer på det. Men när jag vaknade imorse kunde jag inte känna tampongen när jag skulle ta ut den! Och eftersom det blev ganska sent kvällen innan är jag inte helt säker på om jag tagit ut den eller inte. >_< Jag är jätterädd för att den har fastnat där eller nåt. Och när jag googlade problemet har jag bara fått läsa skräckhistorier om folk som gått till gynekologen som tagit ut en tre veckor gammal tampong. Är det så att den kan fastna? För isåfall är det väl bra om jag går till någon ungdomsmottagning för säkerhetsskull? Snälla, hjälp mig, jag är en sådan där människa som oroar sig dygnet runt för sådan här saker.
<3

Svar

Du får försöka ordentligt att känna efter om tampongen är kvar i slidan. Det är inte farligt att känna runt. Men om du ändå känner dig osäker så kan du vända dig imorgon till ungdomsmott. så snart som möjligt. Så att man får göra en gynekologisk undersökning på dig, för att se om tampongen finns kvar. Den fastnar INTE, utan är lätt att ta ut. Det är viktigt att få bort den så snart som möjligt då det kan bli infektioner av att den legat där länge.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar