Frågor och svar om att vara gravid

18 Mar 2007, 19:00 123
Tjej, 16 år
Question


Hej. Jag undrar hur man gör ett fruktbarhetstest. Det är nämnligen så att jag har haft oskyddat samlag med min pojkvän många gånger både före, under och efter min mens. Men jag har aldrig blivit gravid. Jag undrar om jag kanske kan vara steril eller ha minskad chans till att skava barn i framtiden. Kan man kolla om man är fruktbar redan nu, jag är bara sexton. Hur görs ett sådant test och var kan man göra det? Vill så gärna skava barn i framtiden men vet inte om jag kan. Snälla hjälp! Mvh Anna

Svar

Då har du haft tur som inte blivit gravid! Man ska alltid utgå från att man kan bli gravid. För ca 90% kan bli gravida. Det kan ta lite längre tid för en del. Men det är ca 10% som har problem och behöver få hjälp för att bli gravida.
Så jag rekommenderar att ni använder kondom i fortsättningen. Så du inte blir gravid ännu!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar