Frågor och svar om kärleksrelationer

19 Mar 2007, 17:00 121
Annat, 0 år
Question


Hej, jag och min flickvänn har bestämt oss för att ta en pause i vårt förhållande efter cirka 2 år. Anledningen till att vi tar en pause är för att hon inte känner att hon är lika kär i mig längre, t.ex att hon inte saknar mig lika mkt som förut, men sånt är väl bara normalt i ett förhållande? Att man liksom tar den andra för givet efter cirka 2 år och att spänningen och gnistan försvinner. Nu till min fråga som jag undrat över ganska länge, vet du nått bra sätt att få liv på relationen igen? om det nu skulle bli jag och hon igen.
Tack på förhand.

Svar

Hej!
Att man har "svackor" i en relation är inget ovanligt,snarare normalt.
Du undrar om det finns något bra sätt att få fart på er relation igen. Det finns många sätt att sätta fart på en relation.Troligen är du experten på det,eftersom du känner henne bäst. Dessa tips kan dock fungera.Fundera över vad som får henne att skratta, vad hon tycker är kul helt enkelt.Att skratta tillsammans kan vara en bra väg.Vad får henne att känna sig uppskattad? Vad ser du hos henne som du uppskattar allra mest? Säg det till henne,visa att du älskar henne och vad hon betyder för dig! Kanhända ser hon då hos dig vad hon har saknat.Att prata och kommunicera är alltid ett bra och säkert sätt att få veta vad ens partner känner. Det kan förändra en relation,oftast till det bättre.
Överraska henne, då kanske hon ser dig på ett nytt sätt!
Ibland får man dock acceptera att ett föhållande är över, och att det är dags att gå vidare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar