Frågor och svar om missbruk

19 Mar 2007, 18:00 147
Annat, 0 år
Question


hej, jag är en 15 årig tjej som alltid känner mig nere och deppig. detta har jag känt i en månad nu. och det påverkar skolan och mina kompisar med, jag orkar liksom inte prata och vara falskt glad och drar mig ofta undan.
jag vet inte riktigt vad det beror på men det är nästan alltid bråk hemma.
vi är sju pers: jag, pappa, min bror och min plastmamma och hennes tre barn: 11, 12 och 15 år. (min bror är sjutton).
jag och min plastmamma bråkar hela tiden och hon dricker typ hela tiden också, hon gjorde det under en lång tid och tillslut sa jag till pappa och nu ska de flytta isär. detta gjorde att vårt bråk blev större och hon gör värsta barnsliga grejerna som att måla bläck på mina skor, tar mina kläder och går förbi och knuffas och säger sårande saker som tex: ingen gillar dej och du är så jävla ful.
min mamma dog när jag var sju år i en mc-olycka och hon glömmer aldrig att påpeka detta.
jag har nästan inga kompisar kvar har väldigt dåligt självförtroende just nu. och kan börja störtgråta på lektionen, men säger att jag har ont i huvudet och vill gå hem.
vet igentligen inte vad problemet är, men är bara så j*vla olycklig...

Svar

Hej!
Din situation verkar tung att bära och att du känner dig "nere" är inte konstigt!Du skriver att du inte vet varför du mår dåligt, men av din hemsituation att döma, är det, som jag kan se det,en trolig anledning.
Därav behöver du hjälp! Du kan söka upp din skolkurator för att få en tid att berätta hur du har det hemma.Han eller hon kan hjälpa dig med att kontakta dina föräldrar så att du kan få en förändring i ditt hem. Om det känns skrämmande att ta upp det nu, kan du iallafall till att börja med att ha någon att tala med. Det känns alltid lättare att bära en börda om någon annan har tid att lyssna. På sikt behöver du dock få en förändring för att komma ur din situation.
Sök hjälp snarast, ensam är inte stark!!
Lyssna inte på din "plastmammas" elaka kommentarer, tänk på att du är värdefull!!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar