Frågor och svar om musik

19 Mar 2007, 21:00 144
Kille, 17 år
Question


Hej Pekka. Jag var på en kosert med Björn Skifs förra veckan. Han hade fantastiska musiker med sig. Det jag funderar på om man måste ha tio olika trummor i ett trumset, eller om det är lite "overdoing". I bandet fanns även en trummis som spelade på typ "bongotrummor" . Är kompet verkligen så viktigt, att alla dessa trummor behövs? Jag menar en basgitarr har ju bara fyra strängar som jämnförelse.

Svar

Kan tyckas "overdoing" med massor med olika trummor men oftast använder man alla, dock ej samtidigt men olika låtar kräver ibland olika instrument. Tex, om en låt innehåller ett triangelslag så måste man ju ha en triangel även om man bara använder den en gång. Bongotrummisen behövdes förmodligen för att det blir mer för trummisen göra samtidigt än han klarar av annars.
För att musiken ska låta bra i sin helhet är kompet väldigt viktigt anser jag och det anser tydligen skifs med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar