Frågor och svar om depression

20 Mar 2007, 12:00 87
Tjej, 17 år
Question


hej jag har en liten fråga, iband mår jag riktigt dåligt och jag vet inte vad det kan bero på men det är som perioder. är det något fel på mig elelr varför känner man såhär

Svar

Hej!
Jag tror inte att det är något fel på dig.Många i din ålder känner av sådana perioder som du beskriver. Vad det beror på är individuellt,men när man är i tonåren är det stora förändringar som som pågår i kropp, intellekt och känslor. Man kan säga att det håller på att ske en omformatering i din utveckling. Det är också den tiden när man söker sin identitet,ett syfte med livet,funderingar kring framtid, yrkesval och andra frågor som kan kännas jobbiga.Givetvis kan jag inte svara på vad du mår dåligt av, men detta kan vara en del i det hela.
Om du känner att du behöver någon att tala med, tycker jag att du ska söka upp en psykolog,psykoterapeut eller samtalsterapeut. Vänner och familj är också bra samtalspartners. Skaffa dig någon som lyssnar och finns för dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar