Frågor och svar om att vara gravid

21 Mar 2007, 21:00 172
Kille, 18 år
Question


hejsan.. jag har precis tagit en p-spruta och ångrat mej.. jag och min pojkvänn vill försöka få barn.. finns det något man kan ta som motverkar p-sprutan (tar bort det ur kroppen) vad är det isf? om det inte finns hur lång tid tar det innan man kan bli med barn

Svar

Nej, det finns inget som motverkar p-sprutan eller Depo provera som den heter. Effekten av sprutan är 3 månader, sedan tar det olika lång tid innan mensen kan komma igång igen. Du har också bara tagit 1 spruta så det borde inte dröja så länge för mensen att komma igång igen. Men eftersom ni är ca 20 års åldern så är man ganska så produktiv, så förhoppningsvis så tar det inte så lång tid att bli gravid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar