Frågor och svar om musik

22 Mar 2007, 11:00 138
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag gillar verkligen att sjunga. Jag menar, jag ÄLSKAR det. Jag vill inte precis söka till idol för det är pinsamt :P Men jag undrar hur man kan göra annars för att bli "sedd" av skivbolag. Jag har hört att man kan skicka in en demo o så men jag vet inget om det. Jag vet inga adresser eller omr jag måste sjunga låtar som jag har gjort själv eller sjunga kareoke som är inspelat i en riktig studio? ge mig hjälp. SNÄLLA !

Svar

Adresser till skivbolag kan du söka upp på nätet, de flesta har egna hemsidor.
Det vanligaste sättet är att man skickar en demo till skivbolagen. Skivbolagen får in massor med demos med varierad kvalitet och om det är en dålig karaokeinspelning gör inte så mycket för ett vant öra hör enkelt om det finns talang eller inte ändå. Att du tycker det vore pinsamt att vara med i idol är något du behöver komma över om du vill vara artist och det gör du genom att öva, öva och öva. Det finns sidor på nätet där man kan lägga ut en inspelning där alla som vill kan lyssna, och det finns de som blivit upptäckta på så sätt med. Det viktigaste är trots allt att du fortsätter att sjunga, med eller utan skivbolag för det är ju sjunga som du älskar att göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar