Frågor och svar om musik

25 Mar 2007, 14:00 143
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en snart 16:årig tjej som älskar att sjunga! Har ställt upp i talangjakter, sjungit på en festival, på caféer, i skolan o.s.v.. Jag har fått mycket positiv kritik om min röst och tycker själv jag sjunger ganska bra..
Men när jag spelar in mig själv låter det förj*vligt, jag tycker jag låter som en bebis eller nåt. Så är det både på band, datorn, filminspelningar o sånt. En kompis till mig säger att den rösten man själv hör när man spelat in är den som alla andra också hör.
Jag känner folk som brukar spela in låtar på datorn, jag har också en bra mic och allt som behövs. Men när jag spelar in låter det bara konstigt.. Därför skulle jag inte komma någonvart om jag skulle skicka in inspelade bidrag till olika ställen.. Har du några tips på vad det kan bero på och vad jag kan göra?

Svar

Det är väldigt vanligt att man inte gillar att höra sin egen röst på inspelningar. Det beror på att man inte är van vid det eftersom din egen röst låter annorlunda för dig i ditt eget huvud än den gör när du hör den från ett par högtalare. Mitt tips är att fortsätta att sjunga och spela in, du vänjer dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar