Frågor och svar om bröst

25 Mar 2007, 22:00 417
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 16 år som har problem med mina bröstvårtor. Problemet är att de nästan aldrig är styva, utan oftast bara är som en helt slät bula, och det ser väldigt fult ut med en sån som bara "står ut" ifrån brösten. Och när de väl blir styva pga att jag ryser eller får de stimulerade (inte ens då händer det alltid) så är det inga.. ja, vad ska man kalla det, spenar som står ut, utan de blir bara mindre och skrövliga/knottriga.

Skäms över det här, hur de ser ut, i duschen efter gympan och så. Jag har haft mens i drygt två år, och min kropp har utvecklats normalt utan några större katastofer om man bortser ifrån det här. Är det någonting som kommer rätas till, eller kommer jag få leva med de här bulorna? Pga dem kan jag ju inte gå runt utan bh under tröjor och liknande heller.

Tacksam för svar.

Svar

Detta hur bröstvårtorna och vårtgården (det bruna runt bröstvårtan) ser ut är väldigt individuellt. Vi ser alla mer eller mindre olika ut. En del kvinnor har en vårtgård som är ganska stor andra har en mindre. Färgen, dvs det bruna på vårtgården och bröstvårtan varierar också. Från mörk brunt till ljusbrun.Även storleken på själva bröstvårtan, en del är mera utstående och andra kan i princip vara nästan platta där. Inget av detta är onormalt. När man är i din ålder så är man känslig för hur man själv ser ut, och har troligen en "inre" bild av det perfekta hur vi alla ska se ut. Jag föreslår att du ska passa på och titta lite hur kvinnor ser ut när du är till badhuset! Så ser du hur olika vi ändå är.Var stolt över din kropp!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar