Frågor och svar om misshandel

26 Mar 2007, 11:00 113
Tjej, 20 år
Question


Hej jag undrar om jag har anledning att ta hot från min förra pojkvän på allvar? Han har hotat att döda mig, både skriftligt och genom handling. Men jag tror inte att han kan göra det utan försöker bara desperat få mig tillbaka och när han tillslut inser att det inte går så ger han upp tror jag. Han tog en gång strypgrepp runt min hals och höll en kniv mot strupen. Min hund kom till undsättning och började skälla och han blev rädd för att bli upptäckt så han släppte taget sen. Jag försöker nu vänta ut han lite, dvs få tiden att gå så kanske han glömmer mig hoppas jag. Att han inser att det är kört. Jag ser ingen anledning till att oroa mig för honom, jag vägrar skrämmas av hans hot. Klart jag blev rejält rädd och chockad när han höll kniven mot strupen och jag hade mycket dödsångest just då men jag vägrar att tro att han verkligen klarar av att döda mig. Samtidigt brottas jag med självmordstankar för andra saker jag varit med om i livet. Jag känner inte att jag blivit accepterad för den jag är. Men det är ju skillnad på kontroll att själv hålla en kniv mot sig själv och att någon annan gör det mot en. Jag är förvirrad. Borde jag ta hans hot mer på allvar men gör det inte för att jag någonstanns är likgiltig inför vad som händer med mig? Kan det vara så att jag innerst inne önskar att han "städade" undan mig och gjorde grovjobbet än att jag själv måste göra det? Men varför kände jag i såfall så mycket dödsångest när han höll kniven mot min hals och hotade att döda mig om jag nu ändå vill dö...?

Svar

Hej!
Det du varit utsatt för KAN DU POLISANMÄLA.Du ska INTE ACCEPTERA att din förra pojkvän behandlar dig med hot och våld!! TA HANS HOT PÅ ALLVAR och vänta inte längre!Jag tycker att du ska ta kontakt med en kvinnojour i din kommun.Där kan du berätta vad som händer dig och hur du mår. De kan hjälpa dig med att få en samtalterapeut eller psykolog. Då kan du få hjälp med att hantera din dödsångest och att acceptera dig själv!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar