Frågor och svar om självförtroende

26 Mar 2007, 12:00 110
Annat, 0 år
Question


Detta kan tyckas som ett lite konstigt problem. men jag har 40-års kris, fast åt andra hållet. Jag skäms oerhört över min ålder. Jag är ett år yngre än alla andra i klassen, fast det bryr jag mig inte så mycket om, eftersom att det ändå bara är ett år. Däremot så får mina kompisar göra saker som inte jag får, anledningen är förmodligen en kombination av att jag är yngre och att jag har överbeskyddande föräldrar.

Jag är ofta ute och dansar(pardans). På dansgolvet är folk oftast mycket äldre än mig. Det händer att killar frågar hur gammal man är, även om jag inte har något personligt intresse för killen så vill jag inte avslöja min ålder, för jag är rädd att han inte kommer att vilja dansa med mig mer.

Jag har också fått dissa killar p.g.a min ålder, och eftersom att jag ibland faktiskt har varit intresserade av dom så har det varit svårt att vara kall mot dom. Detta är verkligen ett problem för mig, eftersom att jag ofta komplicerar saker då jag ska umgås med äldre killar och tjejer. Hur ska jag göra för att tänka nya banor?

Svar

Hej!
Du undrar vad man gör om man är yngre än man önskar att vara ,och hur ska man ska tänka!
Det är givetvis indviduellt ,beroende på vad man vill uppnå, och i vilken situation man befinner sig i.
Jag tycker dock att ärlighet varar längst och att du bör berätta hur gammal du är i alla situationer. Av erfarenhet vet jag att man sällan mår bra av att inte hålla sig till sanningen. Du skriver att du är rädd för att avslöja din ålder på ex.dansgolvet av rädsla för att bli avisad. Tänk på ,att om det är ett skäl till att inte vilja vara med dig,är han inte värdig dig!!
Din situation är givetvis inte lätt eftersom du automatiskt bedöms att vara i samma ålder som dina kompisar.
Vad är det som gör att du skäms över din ålder? Fundera över det! Kan du känna dig stolt över att du faktiskt klarar av att gå i en klass där dina kamrater är ett år äldre än du. De har fått ett år mer än du att utvecklas på och det är lång tid i den åldern du befinner dig i. M.a.o. bör du KÄNNA DIG STOLT!!
Tänk på det nästa gång någon frågar hur gammal du är!!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar