Frågor och svar om regler och moral

26 Mar 2007, 12:00 96
Kille, 13 år
Question


Jar har ett Jobbigt problem, Mina Föräldrar e Skillda och min pappa Bor kanske 3 mil från min mamma, ja är hos min pappa varannan helg . De jag tycker är så Jobbigt är att han lovar Jättre mycket saker T.e.x, att ge mej pengar, Och Andra Saker, Men han håller inte de han lovar . + att ja har andra problem, ja har en bror som är 16 år och han beter sej inte Som andra, på skolan, Hemma, han är på social Möten väldigt ofta, Och ja har en Större Bror som är 22 år Gammal och sitter i fängelse , jag älskar han väldigt mkt, han är Väldigt Speciell och har ett Barn som är 2 år och De är väldigt jobbigt att tänka, att han har ett Barn som han måste lämna så länge (han ska sitta 13 månader) tackar för svar

Svar

Hej!
Din situation verkar vara jobbig! Du är besviken på din pappa för alla löften han inte kan hålla.Varför han inte gör det, är svårt att veta, men jag gissar att han vill mer än han kan,naturligtvis för att han vill visa att han är bra pappa och att han bryr sig.Han har säkert för avsikt att hålla det han lovar, men inser förmodligen försent att han inte klarar av det.Detta rättfärdigar dock inte hans beteende!! Självklart ska man hålla vad man lovar!!
Dina bröder verkar också ha problem.Att ha ett litet barn att ta ansvar för när man sitter i fängelse är en mycket svår situation,och jag kan förstå din oro.
Jag tycker att du ska söka upp någon att tala med.Du kan söka hjälp hos din kurator på skolan eller på BUP(Barn och ungdomspsykiatri)Där kan du berätta hur du mår och få hjälp i din familjesituation.Vet inte om du har kontakt med ditt brorsbarn,men hos kuratorn kan du ev. få hjälp med en kontakt med brorsbarnet. Det kan minska din oro.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar