Frågor och svar om musik

28 Mar 2007, 20:00 103
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag är en kille som sysslat med musik och instrument, och sång en längre tid. Mitt huvudinstrument är gitarr. Har spelat in lite låtar på min dator, och haft några spelningar och sånt. Spelar mycket covers, men blir också en del egna låtar. Spelar snyftballader och festmusik, och lite mer grejjer. Lite trubadurtoner opch sånt också, och visor =). Nu till problemet. Jag skulle vilja bli.. hmm.. vad heter det.. "hörd" av ett skivbolag, eller radio eller nått liknande. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Har frågat runt lite hos fler som håller på med musik, men inget kan ge mig nått riktigt svar. Och eftersom det bara är jag och min gitarr, så kan jag tänka mig att mina chanser minskar. Undrar också att om man nu blir "hörd" av ett skivbolag eller liknande, om jag får betala sjalv då, om dom kommer fram till mig och säger att dom vill spela in en skiva med mig?
Tacksam för svar.

Mvh Mattias Wilhelmsson

Svar

Visst händer det att skivbolag åker ut och lyssnar på okända artister och band men det är ganska sällsynt att de gör det utan att ha blivit tipsade och liknande.
Mitt förslag är att du spelar in en demo och skickar till några skivbolag. Ring
dem gärna först och kolla om de är intresserade av en lyssning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar