Frågor och svar om musik

29 Mar 2007, 16:00 58
Annat, 0 år
Question


Hej!
Är en musikintresserad kille, som gärna skulle vilja få ut mer av mitt spelande. Har spelat gitarr från och till från det att jag var 6 år (21 nu). Men har aldrig fått lära mig att förstå hur ackord och sådant är uppbygt. Har du några speciella böcker du kan rekomendera för att lära sig hur musik är uppbygt? Det kan väl även hjälpa för att träna musiköra? så man kan ta ut låtar och så?

Sedan skulle jag vilja lära mig sjunga. Jag har kikat runt lite, men alla ger olika råd. Vars ska man börja? Sjunga i bilen och hemma gör jag, men vars ska man ta det vidare? Är det lönt för en glad amatör att anlita någon sångpedagog? Kan alla lära sig att sjunga någorlunda? Finns det sångpedagoger i Umeå?

Mvh Umebo.

Svar

Till att börja med vill jag rekommendera en gitarrskola på nätet. Tror du
kommer gilla den. Här hittar du den: http://www.gitarrskolan.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar