Frågor och svar om knottror

4 Apr 2007, 21:00 426
Annat, 0 år
Question


Hej!

Det är nämligen så att för en ca. 3 dagar sedan så märkte jag att det rent utav började klia och svida en aning på ena sidan runt ollonet. Kikade efter och det jag såg, såg ut som 3 st väldigt små gula grejer, förmodligen nån form av vårta eller nåt liknande. Är väldigt kass på sådant, så det är därför jag frågar er. Bör jag söka upp läkare eller går det bort av sig själv? Kan tillägga att jag aldrig haft det förut, och har inte heller haft några liknande symtom. Har inte haft sex nyligen. Är tacksam för svar // Orolig

Svar

Jag tycker att du ska avvakta några dagar till. Det kan vara någon plita som blivit irriterad (bakterier). Var noga med hygienen och tvätta med ljummet vatten dagligen. Eventuellt kan du köpa på apoteket klorhexidilösning som är för slemhinnor. Fråga personalen om hjälp. Den lösningen är bakteriedödande.
Om du inte blir bättre efter några dagar så kan du vända dig till ungdomsmott. för att få hjälp. Med undersökning och ev. behandling om det behövs.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar