Frågor och svar om första gången

9 Apr 2007, 16:00 175
Tjej, 13 år
Question


Heej! Det är så här att jag har haft sex med min kille 1 gång...och då va jag lite för trång men det gick efter ett tag..efteråt blöde jag men jag visst att det va mödomshinnan som blöde lite för den töjdes ut..som det kan bli ibland! Och han va den första jag hade sex med! Och jag brukar använda tampong och så dära utan svårigheter men jag fattar inte varför det ska göra såå jätte ont då när jag har sex! Förhoppningsvis så gör det inte lika ont andra gång men jag har ju använt tampong ett antal gånger utan svårigheter! Så varför ska det göra såå ont när jag har sex då?

Svar

Det är många faktorer som påverkar när man ska ha sex, särskilt första gångerna. Man är i regel nervös, kanske lite spänd. Musklerna i slidan spänns också, du kanske inte ha varit tillräckligt sexuellt upphetsad, bla fuktig i slidan. Allt detta gör att det blir smärtsamt med samlaget. Det är viktigt med ett förspel så att lusten till sex ökar. Då blir din kropp beredd.
Att sätta in en tampong är inte så stressande precis, alltså är du mera avslappad då.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar