Frågor och svar om p-piller

9 Apr 2007, 17:00 219
Tjej, 16 år
Question


hej. Jag har nyss börjat med p-piller när mina 3 kartor är slut vad gör jag då? ska ja gå tillbaka till ungdomsmottagningen då? Och isåfall måste man gå till samma ungdomsmottagning för att få nya, för jag har flyttat. Måste man ha kvar det gamla receptet man fick och visa upp?

Svar

Om du har kvar det gamla receptet så finns det kvar att hämta ut. Annars om du endast fick ut 3 kartor och inte har kvar något recept, så får du vända dig till ungdomsmottagningen igen. Du kan gå till den ungdomsmottagning som finns på din nya ort. Men den mottagningen kommer att ställa samma frågor om din sjukhistoria igen som den förra gjorde. För att göra en journal på dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar