Frågor och svar om bakteriell vaginose

9 Apr 2007, 17:00 204
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag har ett väldigt stort problem. Jag vet inte om det här är svamp, men Klamydia är det inte, för det har jag testat mig för men; Jag har illaluktande flytningar och vid samlag kan det kännas som en svidande/brännande känsla, det är inte outhärdligt, men det är obehagligt. Sen efter samlag så svullnar OFTAST mina inre blygläppar upp, och så är dom i ca.3 dagar. Det är hemskt, och dom blir torra och svider. Och då kan jag inte ha samlag, på dom där 3 ibland t.o.m 4 dagarna. Det kanske kan vara svamp ? Men det är bara det att det kliar ju inte. Men vad är det annars? Det är jätte pinsamt. Tack på förhand!

Svar

Det kan vara en bakterie infektion som du fått. Då luktar flytningen illa. Ger sveda mm.
Du bör vända dig till ungdomsmottagningen för hjälp. Om det är bakterier ( bakteriell vaginos) som du har så finns det receptbelagda läkemedel som hjälper.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar