Frågor och svar om underlivet

9 Apr 2007, 17:00 83
Tjej, 15 år
Question


Under de senaste gångerna som jag & min kille har haft sex har det "brännts" och gjor ont i pullan. och här om dagen började jag blöda när han fingrade mig och jag blöder fortfarande. jag har p-ring som preventivmedel och undrar om den kan vara orsaken eller vad som annars är felet .. [blush]

Svar

Det är viktigt när man ska ha samlag att du är sexuellt upphetsad, då ökar genomblödningen i underlivet. I slemhinnan utsöndras ett sekret som smörjer och skyddar den, slidan vidgas också vid upphetsning.
Enstaka kvinnor kan ibland reagera på hormonet som finns i bla Nuvaringen som gör slemhinnorna känsligare. Det kan också vara en bakterieinfektion som du fått. Du bör vända dig till ungdomsmottagningen om du inte blir bättre för undersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar