Frågor och svar om sex

9 Apr 2007, 17:00 166
Tjej, 14 år
Question


Hej jag är en tjej på snart 15 år. Jag och min pojkvänn har haft sex flera gånger men de flesta gångerna nu brukar jag märka efter samlaget att jag får väldigt ont. Min klitoris eller de inre blygläpparna svullnar upp. Det gör väldigt ont då när jag tar ihop benen. Vad beror det på? Gör vi något fel?

Svar

Det är inte ovanligt att man kan känna sig lite öm efter att ha haft samlag, särskilt om man har haft det flera gånger i rad. Slemhinnorna på blygdläpparna blir irriterade och gör ont ibland. Att det svullnar lite är normalt vid sexuell upphetsning. Det är viktigt att när ni ska ha sex att du känner lust för då ökar slemproduktionen i slidan och "smörjer" dina slemhinnor så att de skyddas. Klitoris svullnar också, är helt normalt.
Ibland kan man vara känslig för materialet i kondomer, men det är inte det vanligaste.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar