Frågor och svar om p-stavar

22 Apr 2007, 13:00 695
Tjej, 17 år
Question


I januari satte jag in en p-stav. först hade jag ingen mens första veckan..men sen kom det mycket 1 vecka. sen kom det lite då och då.. Mensen har var varit ett jätte problem för mig.. Nu ca 4 månader efter är mens orebeglbunden ibland kommer det hela tiden och det känns som om p-staven har flyttat sig lite uppåt.. Är detta farligt? varför blir det så här?

Svar

Det är vanligt med oregelbunden mens med p-staven. Oftast så rättar det till sig efter 3-4 månader ibland lite mera. Vissa får inte någon ordning alls på blödningsmönstret, då får man ta sig en funderare på hur mycket blödningstrassel man står ut med själv. Det är inte farligt att blödningen är oregelbunden.
Att staven eventuellt ändrat läget en liten aning har ingen betydelse. Staven brukar "kapslas " in i vävnanden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar