Frågor och svar om sex

22 Apr 2007, 17:01 128
Annat, 0 år
Question


Hej.
När jag har sex i bland så brukar det komma blod. De första gångerna blödde det inte under tiden men det kom ofta lite blod när jag gick på toaletten efteråt. Nu har jag börjat äta p-piller och efter jag har haft sex brukar det ganska ofta vara så att det följer med blod när sperman rinner ut. Det var ganska länge sedan jag förlorade oskulden så det är nog inte direkt mödomshinnan som går sönder hela tiden. Jag undrar om det verkligen kan avra så här eller om jag ska kontakta någon och i så fall vem?
Tack på förhand

Svar

Det kan vara så att du får små sprickor i slidöppningen vid samlaget och då kan det blöda lite. Det är inget att oroa sig över. Men om det blöder inifrån slidan bör du söka på ungdomsmottagningen. Det kan vara någon infektion du har. Det kan också vara så att du är känslig i slemhinnorna, ibland blir så när man tar p-piller. Du skriver inget om hur din lust är till sex. Det är viktigt att du blir sexuellt upphetsad för då utsöndrar slemhinnan i slidan ett sekret som gör det mera "glatt" när ni har samlag och friktionen blir inte så stor då.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar