Frågor och svar om chlamydia

22 Apr 2007, 17:01 348
Kille, 20 år
Question


hejsan! för ca 1 månad sen fick jag reda på att jag hade klamydia och då fick jag antibiotika i form av doxyferm 10 tabletter. sen åt jag dem enligt anvisningarna. och nu har jag inte haft sex sen dess o jag tycker det svider lite fortfarande när jag kissar(dock inte på samma brännande sätt som innan) o ska gå o testa mig igen i veckan...men jag undrar om de e vanligt att de svider efteråt igen.? och vad antibiotikan egentligen raderar för sjukdomar.? tar denna 10 tableters kur bort tex gonorre eller nån annan typ av sjkdom.??

Svar

Antibiotikan du tagit brukar hjälpa mot denna infektion. Men eftersom du har besvär fortfarande så kan du givetvis gå och göra en ny test för klamydia. Men risken är inte stor att bakterien skulle vara kvar. Eventuellt får du kanske prata med personalen på ungdomsmottagningen. Det kan också vara en urinvägsinfektion du har fått. Det kan också vara en irritation i urinröret som försvinner av sig själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar