Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

28 Apr 2007, 21:00 1473
Tjej, 16 år
Question


För ett par månader sedan upptäckte jag någonting inne i slidan, misstänkte att det var livmodertappen men var inte säker. Jag gick till ungodomsmottagningen och gjorde en undersökning , barnmorskan bekräftade då att det var livmodertappen jag hade kännt och sa att allt såg bra ut. Har ändå inte riktigt kunna släppa detta utan tänker på det ibland och undrar hur jag i framtiden skall kunna genomföra ett samlag när det känns som att livmodertappen är i vägen, skall jag sluta oroa mig eftersom att jag blivit undersökt eller är det möjligt att barnmorskan inte tänkte på detta med sex utan bara konstaterade att det inte var något farligt?

Svar

Du behöver inte fortsätta att oroa dig. Om du varit på en undersökning och barnmorskan sa att det såg normalt ut så är det givetvis så.
Att livmodertappen "hänger" ner så i slidan är helt i sin ordning! Det gör den på alla kvinnor och den är inte i vägen vid sex heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar