Frågor och svar om musik

30 Apr 2007, 10:00 103
Annat, 0 år
Question


Hej,

Jag håller på att lära mig att spela elgitarr... och jag tycker det är väldigt jobbigt att lära sig låtarna... tabbar framförallt... det är jättekul när man väl lärt sig en låt och kan spela den. Men vägen dit är så jobbigt, det är så många siffror till höger och till vänster. Finns det några knep för att memora tabbar lättare?
Sen har jag ett till problem... när jag spelar hemma så.. går det riktigt bra... men sen i uppehållsrummet i skolan, när jag sitter med kompisarna och vi visar lite grejer för varandra... så när jag ska spela, då blir det alldeles fel och fingrarna blir helt handlingsförlamade, riktigt så illa är det inte. Det är i alla fall tusen gånger svårare att spela där, än här hemma. Tips?

Svar

När du spelar upp för dina kompisar så blir du sådär nervös som många
artister blir när de ska upp på scenen. Det ligger i människans natur att
bli nervös när "det är upp till bevis". Men man vänjer sig med tiden och
lär sig bemästra situationen´bättre.
Jag vet inte om det finns några speciella knep för att memorera tabbar.
Tror nog att det bara är att öva och traggla på. Den gamla vanliga vägen
med andra ord.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar