Frågor och svar om att få stånd

13 May 2007, 09:00 550
Annat, 0 år
Question


hallå! alltså när jag får stånd och tar tillbaks förhuden så stannar den såklart bakom ollonet, men sen blir ollonet större och liksom lite lila.
och det spänner också lite där all förhud lägger sig.
e de normalt?

Svar

Att ollonet blir lite lilaaktigt är normalt. Genomblödningen ökar vid stånd och då får det den färgen. Att det spänner lite när förhuden drar sig tillbaka kan ju vara att det är lite trångt. Men det kan säker inte vara särskilt mycket efersom förhuden ändå drar sig tillbaka över ollonet. Men om det fortsätter att besvära dig så kan du vända dig till ungdomsmott. på din ort för att få vidare råd. Om det behöver göras något litet ingrepp för att vidga förhuden, så det sker med lokalbedövning förstås.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar