Frågor och svar om utseende

13 May 2007, 10:00 157
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag har ett problem. Det är så att min ena bröstvårta inte står ut som den ska göra. Den är liksom inåt på nåt sätt, och det finns liksom ingen hel bröstvårta "därinne". Det andra bröstet är normalt. Jag är ganska osäker på mig själv och skäms mycket för det här, känner mig onormal. Jag har haft det så länge jag kan minnas. Är det nåt fel på mig? Kommer det att rätta till sig tror du?

Svar

Som du säker vet så ser vi alla olika ut, även brösten varierar i uteende och storlek. Brösten hos en kvinna kan också se lite olika ut. De är oftast inte lika stora tex. Men också bröstvårtorna och vårtgården kan se lite olika ut.
En del kvinnor har så kallade indragna bröstvårtor och det är också helt ok. Brösten kommer inte att ändra sig de ser ut som det gör. Men vad som är viktigt att veta är att du är helt normal!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar