Frågor och svar om p-piller

16 May 2007, 21:00 126
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag har ätit Trionetta 28 i ca 2½ år och det har fungerat felfritt för mig. I julas så slutade jag äta dem pga av att jag tyckte att det kändes onödigt att äta dem när jag inte längre hade stadigt förhållande. Nu skulle jag vilja börja äte dem igen för min mens har krånglat sedan jag slutade med dem. Det var bekvämt att ha dem och dessutom så har jag träffat en kile nu. Kan jag bara börja äta dem igen som vanligt nu när jag haft ca 4 månaders uppehåll? Ska ha mens vilken dag som helst nu.

Svar

Du kan starta upp med p-pillren igen på första mensdagen. Under förutsättning att du är lika frisk som förut, skulle det vara så att du drabbats av någon sjukdom bör du kontrollera med din barnmorska först , så det är ok att starta med p-pillren. Angående din oregelbundna mens, så hade du det kanske innan du startade med p-pillren?
Man brukar oftast få tillbaka sitt "gamla vanliga mönster" på mensen.
Ny partner! Kolla upp med klamydiatest! Så dina orgelbundna blödningar inte beror på detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar