Frågor och svar om p-piller

17 May 2007, 20:00 144
Tjej, 19 år
Question


Hej! Jag är en tjej som undrar om jag fått någon infektion. Jag äter p-piller trionett 28 sedan 2 år tillbaka. Jag har normala flytningar för det mesta, men ibland kommer det en tjock, nästan torr klump (ibland stor iblaND LITE MINDRE) Kommer ca någon/några gånger i veckan. Undrar vad det kan vara. Den är vit/gul och luktar ingenting. Jag har en pojkvän sedan 4 månader tillbaka och han har inga besvär. Tacksam för svar. Mvh Elin

Svar

När man använder p-piller så blir flytningen annorlunda. Den är vitaktig mest hela tiden. Det kan komma klumpar ibland.
Om flytningen är lite "torrare" som du beskriver så kan det vara en svampinfektion som du har. Förmodligen så är det inte så mycket svamp och då kan kroppen självläka detta. Det går alltså tillbaka av sig själv, utan någon åtgärd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar