Frågor och svar om att vara gravid

25 May 2007, 12:00 98
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har ett problem som jag är extremt orolig över. Det är så att jag och min pojkvän låg och myste i sängen. Han ville ha sex men inte jag. Han började typ smeka mig med sitt könsorgan, men han tryckte aldrig in den. Jag undrar då om jag är gravid. Jag är jätteorolig över detta , jag har gått till barnmorskan och beställt tid för gv-test. Jag är så himla orolig! Är det stor chans att jag bli gravid fast han aldrig tryckte in den? Sperman kanske ändå har kommit in i mig? Snälla svara jag är livrädd!

Svar

Risken är nog inte så stor. Eftersom han inte hade sin penis i dig. Det beror också på var i din menscykel du är, runt ägglossning (mitt emellan två mens) så är man förstås mest mottaglig. Men att göra en graviditetstest är förstås bra. Jag kan tyvärr inte lugna dig mera än så.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar