Frågor och svar om underlivet

25 May 2007, 14:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag brukar raka mig i underlivet men det uppstår alltid som små röda prickar och håret börjar växa ut direkt dagen efter.
Mina kompisar har berättat att dom också brukar få små röda prickar och vi kom fram till att vi tror att det kanske beror på att vi drar rakhyveln mothårs. Men om vi inte gör det får vi ju inte bort allt hår.
Det känns ganska jobbigt eftersom jag vill vara helt rakad när jag ska ha sex, men det går ju inte om jag inte har rakat mig just den dagen.
Finns det något bättre sätt att raka sig på? Finns det någon vaxningsmetod för underlivet som man kan göra hemma eller så?
Jag är ute efter nånting som gör att jag inte behöver raka mig så ofta och som gör att huden fortfarande kan vara fin.

Tack på förhand!

Svar

Det finns olika typer av rakapparater för kvinnor som man kan använda, så kolla i affären. Om man använder en vanlig hyvel så behövs det också användas rakkkräm för att få en mjukare hud. Men tyvärr är det så att huden blir skadad varje gång man rakar sig, därav de röda plitorna.Om det finns vaxmetod för underlivet vet jag tyvärr inte. Du får fråga i någon parfymeriaffär.
Men en fråga till dig. Tycker du att det är nödvändigt att raka sig? Det är ju inte tvunget till det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar