Frågor och svar om svampinfektion

25 May 2007, 14:00 444
Annat, 0 år
Question


Hej för flera veckor sedan strax innan min mens råkade jag ut för en svampinfektion. Jag använde pevaryl och det vart bra igen,
sen så kom det tillbaka strax innan nästa mensperiod men det kliades inte alls lik mycket, men fortfarande mycket obehagligt, så jag använde den där pevarylkrämen några gånger och det verkade vara allt som behövdes för sen vart allt bra igen i flera veckor.
Det enda felet var att jag vart väldigt torr och skör där nere och hade knappt några flytningar (men ja tänkte att de skulle bli bra om några veckor) men det vart det inte för jag är fortfarande torr där nere, jag har visserligen börjat få flytningar igen och det ser ut som vanligt men det smular sig typ (som när man gnuggar fuktig hud och gammal hud "klumpas i hop" och rasar av) det har aldrig varit så förut.Det är jätte jobbigt för att jag inte kan ha "sponat oralsex" med min kille då, det känns bara pinsamt och äckligt.
Men det största problemet är ändå att jag är så torr och skör där nere. Ofta när jag har sex så blir det sånna små sprickor särskillt runt slidöppningen men även på andra ställen i slidan.
Det gånger då jag kan ha sex utan att få småsprickor är när jag är jättevåt (oftast av oralsex) och hjälper min kille med att komma in i mig så att han inte drar i huden så mycket att det spricker och det jobbiga är att när allt är så kontrollerat så försvinner lusten direkt.

Så snälla hjälp mig hur ska ja få min hud att bli blöt och elastisk där nere igen??

Svar

Eftersom du har använt Pevaryl vid flera tillfällen, så tycker jag att du ska söka hjälp. Det kan vara mera än "bara"svampinfektion, det kan vara bakterier också. Slemhinnan i slidan blir ofta skör efter flera kurer med Pevaryl. Du kan prova att använda Inotyolkräm och smörja runt slidans öppning. ,krämen finns på apoteket. Gör också uppehåll med samlagen tills du blir bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar