Frågor och svar om studier/resultat

28 May 2007, 15:00 179
Tjej, 16 år
Question


Hejsan ! jag har en fråga, det är så här att jag går första året på nvsp programmet & läser svenska A nu. har aldrig haft nåt problem med svenska förut, har alltid haft VG, men nu har vi en lärare som har grymt svåra prov han är känd för det, har fått IG på båda. men har fått G på båda recensioner som vi har skrivit. men jag är orolig att han ger mej IG i slutbetyg, det känns så konstigt för jag har inte IG i nått o aldrig haft, kan han ge mej IG trots att jag har fått G på allt annat?? men IG på 2 prov. jag mår jätte dåligt över detta & kan inte prata med honom för han tar inte mej på allvar, vet inte varför. ja kan inte få IG i svenska, helt otagelsebart. hoppas på svar..

Svar

Hejsan!
Enligt kursplanen i svenska så finns det vissa kriterier för att bli godkänd, väl godkänd och mycket väl godkänd. Din lärare kan med andra ord anse att du uppfyller kraven för godkänd även om du fått IG på några prov. Detta är en bedömningsfråga som din lärare gör och det allra bästa är att du försöker att prata med honom eller henne om din oro. Om det känns svårt att ta upp detta så kan du faktiskt ta med dig en kompis som socialt stöd eller be dina föräldrar om hjälp. Hoppas att det ordnar sig för dig!
Hälsn.
Victoria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar