Frågor och svar om gymnasiet

28 May 2007, 16:00 302
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag ska börja i gymnasiet i höst och jag har en fråga. Hur stor är skillnaden i läxarbetet jämfört med i högstadiet?

Svar

Hej!
Det här en fråga där svaret varierar från lärare till lärare och skola till skola, men generellt sett kan jag säga att det krävs mer eget ansvar av dig när du börjar på gymnasiet. Det vill säga, att du kan planera din läxläsning, att du kanske läser på ibland trots att läraren inte uttryckligen har sagt det osv. Det förväntas av dig att du lämnar uppgifter i utsatt tid och att du kan planera läsningen inför prov, och att du tar igen det du missat om du varit sjuk. Sedan hur hur mycket läxor du får per vecka, kan jag inte uppskatta. Det beror helt på dina lärare och den kultur som råder på skolan.
Hoppas att du blev lite klokare nu.
Lycka till på gymnasiet!
Mvh
Victoria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar