Frågor och svar om sex

20 Jun 2007, 20:00 153
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag var på Hulstfreds festivalen för några dagar sedan och hade sex vid tre olika tillfällen med främmande män när jag var riktigt full. Nu, fem dagar senare, hittar jag en kondom i min slida...
Jag har beställt tid hos ungdomsmottagningen för att ta prover, kolla om jag blivit smittad eller är gravid. Men det är inte förrens om två veckor. Jag blev helt förstörd när jag hittade kondomen! Fan, jag är asrädd för att jag ska ha blivit smittad och fått hiv. Jag vet inte vad jag ska göra. jag är mest rädd för att ha blivit smittad, men kan jag ha blivit gravid nu?
Jag känner bara sån ångest och förtvivlan.

Svar

Det finns en uppenbar risk för graviditet.Eftersom det gått så många dagar efter att du haft samlag så funkar det inte med akut p-piller nu. De ska tas inom 3 dygn. Det finns även förstås risk för könssjukdomar.
Det finns ingen möjlighet för dig att komma tidigare till ungdomsmottagningen ? Jag vill inte egentligen komma med pekpinnar om att dricka så mycket alkohol. Men tyvärr så kan det bli sådana konsekvenser av för stort alkoholintag att man inte vet riktigt vad man gör. Men förhoppningsvis så ordnar det upp sig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar