Frågor och svar om flytningar och svamp

20 Jun 2007, 20:00 882
Tjej, 20 år
Question


Frågar som många andra om mina flytningar. Har haft vita och tjockaflytningar några dagar nu. Ser precis ut som kokt ägg. Luktar dock inte dåligt. Skall jag gå till apoteket och leta reda på receptfri svampkräm? Eller bör jag gå till min barnmorska? Är väl ungefär mittemellan mina mensperioder, kan det spela någon roll?

Svar

Det är möjligt att dina flytningar kan vara en svampinfektion. Men, eftersom det inte verkar klia runt slidöppningen så tycker jag att du kan vänta och se om det inte går över av sig själv. Kroppen har en självläkande förmåga, så det behövs inte alltid att medicinera. Men om det skulle besvära dig mera med klåda och irritation i underlivet så kan du prova en "kur" med Canesten eller Pevarylbehandling, det finns receptfritt på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar