Frågor och svar om menstruation

11 Aug 2007, 16:00 98
Annat, 0 år
Question


Hej!

jag har inte fått min mens på en månad. skall man oroa sig för det eller vad skall man göra???? sen har det kliat väldigt mkt där nere och det har det gjort ganska länge, jag har andvänt pevaryl men det har inte hjälpt utan bara gjort ont när jag använt det. vad skall jag göra??, det börjar bli lite jobbigt.

vill gärna ha ett svar så fort som möjligt

Svar

Om din mens hoppat över en månad behöver inte vara något problem egentligen, om det inte finns risk för graviditet förstås. Men det vet väl du bäst själv. Mensen kan ibland vara orgelbunden, kan bero på bla stress, att man inte mår så bra i psyket, bantat många kg tex. Om det finns graviditetsrisk så behöver du göra en sådan graviditets test. Det kan du få hjälp med på närmsta ungdomsmott. elller barnmorskemottagning. kostnadsfritt.
Att du har klåda i underlivet kan vara en svampinfektion, bakterieinfektion, det kan du också få hjälp med på ungdomsmottagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar