Frågor och svar om p-stavar

11 Aug 2007, 16:00 1547
Tjej, 20 år
Question


Hej!! Jag satte in en p-stav för ca 6 månader sen. Har inte haft någon mens alls sen dess...men har börjat få bruna flytningar...är det normalt att man kan få mellanblödningar så långt i efterhand?? Kommer det fortsätta så ?

Svar

Ja, det är normalt att få brunaktiga flytningar ibland. Hormonet i p-staven är ett så kallat gestagen och det har inte lika bra blödningskontroll som kombinerade p-piller. Men det är inte farligt att få någon mellanblödning då och då. Däremot så är det förstås lite trist att inte veta när blödningen kommer.
Vanligtvis så kommer mensen varje månad, om det skulle krångla ofta för dig så får du ta dig en funderare om du vill fortsätta använda p-stav. Eller byta till något annat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar